Featured Video Play Icon

SENSIBILITY WALKS FOR ADULTS

 flyer

INTRODUCTIE WORKSHOPS VOOR DANSERS EN LICHAAMSWERKERS

23-24 JUNI /18-19 JULI /18- 19 AUG. / 8-9  SEPT

van 9.30 u tot 17.30 u / 90 euro / max 10 deelnemers

DIT LICHAAMSWERK BIEDT EEN VERFIJND LICHAAMSBEWUSTZIJN, EINDELOS NIEUWE BEWEGINGEN,PRIKKELT DE FANTASIE EN IS BOVENAL EEN WELDOENDE ERVARING
DEZE INTRODUCTIEREEKS IS LAAGDREMELIG EN ZOEKT ZOWEL THERAPEUT ALS DANSER ( professioneel en amateur ) BIJ
ELKAAR TE BRENGEN.

KOM ONTDEKKEN  !!!

Doorheen de jaren heeft Pé heel veel ‘blinde wandelingen’ geleid, een zintuiglijk en gevoelig lichaamswerk dat ze ontdekte in het door Min Tanaka ontwikkelde ‘bodyweather’. Pé verdiepte zich in deze ingrijpende ervaringen en maakte ze tot een basis voor haar danstaal en danstraining.
Deze wandelingen in de natuur verwijden én veranderen de zintuiglijke waarneming, nodigen uit tot een studie en waarneming van gebeurtenissen in en met het lichaam van de andere, en prikkelen vooral de verbeelding. Ze zijn een onschatbare informatiebron voor de professionele performer, maar hebben eveneens een heel sterke therapeutische waarde.

Deze geblinddoekte wandelingen gebeuren afwisselend actief en passief. Het leiden wordt afgewisseld met het zich laten leiden. De voortdurende verschuiving tussen passiviteit en activiteit creëert een vloeiende dynamiek. De ontvanger wordt geconfronteerd met ‘overgave’, mentale processen, nieuwe waarnemingen rond tijd en ruimte, en de ontwikkeling van een verfijnd lichaamsbewustzijn. De ‘gever’ ontwikkelt zijn/haar verbeelding door, voor de andere, de natuur als een concrete bron te gebruiken. Hij/zij leert ook hoe het vertrouwen van de ander te verdienen en ontdekt het belang om zowel genereus als duidelijk te zijn met en voor het lichaam van de ander(e). Door deze blindwalks vaak te herhalen ontdekt men bovendien steeds nieuwe dimensies , maar ook belangrijke bloccages en automatismen. Men leert innerlijke processen te bemeesteren zoals opwinding en rust, het belang van activiteit van de hersenen, en een mogelijke fysieke weerstand.
Deze outdoor workshops, zowel in de natuur als in de stad of het dorp, zijn in de eerste plaats bedoeld om tijd te geven om deze ervaringen te proeven. Deze workshops zijn niet bedoeld om een link met dans te maken. Dat komt in de workshops voor dansers aan bod. Het is wel sterk aangeraden dat ook dansers die de professionele training volgen ook deze intensieve workshops regelmatig volgen.
Min Tanaka ontwikkelde, als een belangrijk onderdeel van ‘bodyweather’ (het lichaam is onvoorspelbaar zoals het weer) een serie van zeven zogeheten ‘manipulaties’. Ze zijn gedeeltelijk op yoga gebaseerd, maar worden uitgevoerd in een duo-dynamiek, met grote aandacht voor een genereuze ademhaling en een eenvoudige maar krachtige manier om het lichaam van de andere aan te raken. Op een niet-orthodoxe manier wordt dit lichaamswerk afgewisseld met de blinde wandelingen.
Waar :
Intensieve workshops worden georganiseerd in een private tuin met bos, gelegen in het Brugse achterland. Er is een klein huis waar geschuild kan worden, gas en water, maar geen electriciteit. Tijdens de weekend-workshops worden ook nachtwandelingen gehouden en wordt verzocht om te blijven overnachten. Deelnemers brengen dan een tent en warme kleren mee. Omwille van het heel natuurlijke karakter van dit lichaamswerk, zijn deze workshops bijzonder leerrijk wanneer de groep erg divers is en leeftijden en niveaus verschillend zijn.
Voor data van de deze workshop, check calender.