Wij zijn een kunstenwerkplaats met een heel eigen visie op kunst en koesteren traditie en erfgoed evenzeer als vernieuwend onderzoek en experiment.

We zoeken naar kunstenaars met een doorleefd verhaal, in alle disciplines. Muzikanten, beeldende kunstenaars, performing artists, dansers, schrijvers die empathisch zijn voor onze wereld en de kracht van schoonheid koesteren. Salon Radical is een Klein Kunstenhuis voor ‘meesters in de kunsten’, jong en oud, met respect voor traditie, experiment, religie. Humaan en transcultureel. Concreet betekent dit dat we er altijd naar zoeken om onze Westerse visie te verwijden, door ook kracht te vinden én te erkennen in andere culturele tradities. Hoe maak je het belang van andere culturen op gevoelige wijze zichtbaar en betekenisvol en voor vele mensen toegankelijk ? In alle kunstvormen . Dat bezielt deze kleine kunstenwerkplaats.

Bezielers van dit kunstenhuis zijn kunsthistoricus Paul Vandenbroeck en filosofe – danseres Pé Vermeersch  Salon Radical is de werkplaats van Radical HeArts vzw, gelegen in hart van Kortrijk Stad, en bestaat uit een haast perfect bewaard salon uit 1867 én een oude textielwerkplaats uit ca.1930, omgebouwd tot dans- en expositie ruimte.. Zij hebben met eigen middelen het achterhuis omgebouwd. Voorbije jaren diende de studio vooral als repetitie-ruimte voor het danswerk van Radical HeArts dance cie. Achter gesloten deuren werd tussen 2006 en 2018 met een grote verscheidenheid aan dansers aan internationale en locale dansperformances gewerkt (www.radicalhearts.be) en sporadisch opengesteld voor multimediale ervaringsexpo’s.  www.vandenbroeck.art  /www.pevermeersch.com